kunság volán

Jóváhagyta a közgyűlés a helyi autóbusz menetrend május 13-tól történő módosítását. Ennek értelmében a 2-es vonalon több járat indulási időpontja változik, tíz időpontban indul új járat, négy pedig megszűnik.

A helyi autóbusz-közlekedés menetrendjének tervezett változásairól hozott döntést Kecskemét képviselő-testülete. A határozat egyik lényeges eleme, hogy az önkormányzat a Kunság Volán Zrt.

Mintegy 277 millió forintot különít el jövő évi költségvetésében Kecskemét önkormányzata a helyi tömegközlekedés támogatására. Az összegből közel 202 millió forintot saját forrásból, a fennmaradó részt központi normatív támogatásból finanszírozza. Január 1-től változnak a jegy és bérletárak is, az emelés mértéke átlagosan 4,5 százalék, tehát megegyezik a várható infláció mértékével.

Vajon marad-e a Kunság Volán?

"Kecskemét városa mondja fel a Kunság Volánnal kötött szerződést. Mert drágák és az egyre több közpénzért, csak szűkülő szolgáltatásokat és romló színvonalat adtak." Ezekkel a szavakkal illette a Kunság Volán munkásságát Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere csütörtök délután, a közgyűlés végén.

Kunság Volán

Fél éve annak, hogy Kecskeméten elterelték a buszforgalmat az Alföld Áruház elől a Dobó körútra. Ezt követően merült fel az igény, hogy ha már így történt, akkor legyen ott egy buszmegálló is. A körúton lakók viszont tiltakoznak ez ellen. Ennek ellenére buszmegálló épül itt, ez mostmár majdnem biztos.

Kunság Volán

Március 1-től ismét változások lépnek életbe a buszközlekedésben. Emlékezetes, hogy az idei év is nagy menetrend átalakítással kezdődött, most ismét hozzányúltak a menetrendhez. Újdonság, hogy mostantól egy új, 2D jelű járat fogja a Mercedes-gyárhoz szállítani az utasokat. Közben másfél órányi vita után elnapolták a döntést a Dobó körúton létesítendő buszmegálló ügyében.

Kunság Volán

Sok választási ígéret szólt a buszközlekedés megreformálásáról, azonban úgy látszik, ez még várat magára. A helyi járatok menetrendjét a Közgyűlés fogadja el, a Kunság Volán beterjesztése alapján. A Volán több javaslatot is letett az asztalra, amelyekben még több pénzt szerettek volna az Önkormányzattól kérni támogatásként.

Kunság Volán

A kecskeméti buszsofőrök számára a „Féken tartott lendület” rendezvénysorozat részeként közlekedésbiztonsági szakmai napot tartottak, mely az elmúlt évek sikeres programjai alapján 2009. évben ismételten megszervezésre került a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a KNORR-BREMSE Fékrendszerek Kft. együttműködésének köszönhetően. 

Tartalom átvétel